Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    

portretfoto van de kunstenaarVoeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Marius Abeling

Marius Abeling E-mailNeem contact op met Marius Abeling

Marius Abeling volgde een klassieke schilderopleiding aan de Wackers Academie te Amsterdam en een docentenopleiding aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Hij exposeert elk jaar met Het Nederlands Portretschap en geeft tevens teken- en schilderles in Amsterdam aan jongeren op het Montessori Lyceum en aan volwassenen bij Ateliers Buri.


1
2
3
volgende pagina
 
Federico
Olieverf op Linnen
42 x 28 cm

 
 
Catharina
Olieverf op Linnen
42 x 28 cm

 
 
Juel1
op Paneel
40 x 30 cm

 
 
Mare
Olieverf op Linnen
42 x 30 cm

 
 
Alexandra
Olieverf op Linnen
42 x 32 cm

 
 
Vera
Olieverf op Paneel
34 x 26 cm

 
 
Opleiding Wackers Academie Amsterdam
Hoge School voor de Kunsten Utrecht
Statement "Het portretteren van mensen blijft mij boeien, aangezien ik nooit verlegen hoef te zitten om inspiratie. Elk gezicht is weer anders en een nieuwe uitdaging. Ieder karakter nodigt door zijn eigenheid uit tot een bepaald kleurgebruik, een bepaalde compositie of manier van schilderen. Ik probeer de schoonheid te vangen en ben daarbij altijd op zoek naar harmonie en evenwicht, wat meestal resulteert in schilderijen met een zekere rust en verstilling. De gevoeligheid van mensen raakt mij, zoals een tedere of onzekere blik, of een gracieuze houding."
Talen Nederlands, Engels, Duits, Frans
Reist landelijk? ja
Reist internationaal? ja
Technieken Olieverf
Werkwijze Hoe komt een portretschilderij in opdracht tot stand ? a). Naar de werkelijkheid: Zo kan Marius zich goed inleven in de persoonlijkheid van de geportretteerde. Hij werkt bij de geportretteerde thuis/ op locatie omdat hij dan dan de sfeer en desgewenst de omgeving bij het portret kan betrekken. b). Naar foto’s: Bijvoorbeeld wanneer het schilderij een verrassing moet zijn, men geen tijd of zin heeft om model te zitten, of er jonge kinderen of dieren geportretteerd moeten worden. Marius zet zijn schilderijen op volgens een klassieke methode: hij begint vanuit een onderlaag in gebrande sienna en een monochrome tekening in bruintinten. Vervolgens worden meerdere kleurlagen aangebracht.


Prijsindicatie (Olieverf)
Kop en schouders vanaf € 1200
Ten halven lijve vanaf €  1500
Drie kwart vanaf €  1500
Ten voeten uit vanaf €  2000
Dubbelportret vanaf €  2160
Groepsportret vanaf €  3260
Dierportret vanaf €  1200
partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's