Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    

portretfoto van de kunstenaarVoeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Jan van 't Hoff

Jan van 't Hoff E-mailNeem contact op met Jan van 't Hoff

Jan van 't Hoff (1959) is na het voltooien van de kunstacademie zijn beroepspraktijk gestart als portretschilder en illustrator. Van 1996-2005 werkte hij samen met De Portretwinkel te Haarlem en maakte hij vele portretten in opdracht voor particulieren en bedrijven. Naast portretten schilderde Van 't Hoff vanaf 2005 ook 'natuurstillevens' die jaarlijks werden tentoongesteld bij Galerie De Twee Pauwen te 's Gravenhage en nam hij deel aan diverse kunstbeurzen. Vanaf 2005 ook tentoonstellingen bij; Galerie Hella Maria Höfer, Andratx, Mallorca. Art Mix Gallery, Antwerpen (2009) Galerie Beeldkracht, Scheemda (nog tot 3 aug. 2014)


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
volgende pagina
 
jongensportret
Olieverf op Paneel
60 x 45 cm

 
 
prinses Amalia
Olieverf op Paneel
120 x 80 cm

 
 
Lucas en Samuel
Olieverf op Linnen
60 x 90 cm

 
 
portret van een jonge vrouw
Olieverf op Linnen
30 x 24 cm

 
 
Majoor Bosshardt
Olieverf op Linnen
80 x 60 cm

 
 
drie zussen
Olieverf op Linnen
90 x 120 cm

 
 
Opleiding Lerarenopleiding Tilburg Tekenen-Handvaardigheid
Chr. Academie voor beeldend kunstonderwijs Kampen
Recente exposities
2014 'Natuurstillevens' Galerie Beeldkracht tot 3-8-'14
Statement Het is mij opgevallen dat een portret vaak gebruikt wordt om een intermenselijke relatie te onderstrepen. Dat vind ik een mooi aspect van mijn werk. Het schilderij wordt uitdrukking van de waardering die mensen voor elkaar hebben. In een portret gaat het erom het unieke van de persoon te karakteriseren; iemand op zijn/haar best weer te geven. In een opdrachtsituatie is het belangrijk om in relatief korte tijd iemand te leren kennen. Daarom ontmoet ik de persoon -zo mogelijk- graag in zijn/haar eigen omgeving, en vindt daar ook een fotosessie plaats. Uiteraard sta ik open voor specifieke wensen van de opdrachtgever t.a.v. het portret, mits die niet zover gaan dat ik mijn artistieke authenticiteit moet inleveren.
Talen Nederlands, Engels, Duits
Reist landelijk? ja
Reist internationaal? ja
Technieken Olieverf
Werkwijze Met de opdrachtgever worden zaken als: formaat, achtergrond, specifieke wensen t.a.v. kleurgebruik, kleding, evt. mate van detaillering enz. besproken. Graag zoveel mogelijk duidelijkheid vooraf. De door mij gemaakte foto's vormen de basis voor het portret. De fotosessie vindt bij voorkeur bij de te portretteren persoon thuis plaats en duurt ongeveer 1 à 2 uur. Bij een groepsportret kan de duur van de sessie variëren. Een enkele keer blijkt een aanvullende fotosessie noodzakelijk. In overleg wordt vervolgens de meest geschikte foto/foto's geselecteerd. Het portret wordt in mijn atelier in Dordrecht geschilderd.


Prijsindicatie (Olieverf)
Kop en schouders vanaf € 1500
Ten halven lijve vanaf €  1750
Drie kwart vanaf €  1750
Ten voeten uit vanaf €  2000
Dubbelportret vanaf €  2750
Groepsportret vanaf €  1500
Dierportret vanaf €  1250
partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's